پنج‌شنبه 09 فروردین 1403 - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار: 1400/06/19 01:00
کد خبر: 8734

جاسک قتلگاه گربه ماهیان ساحل شد!

کامبیز رخشانی مهر مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان زوایای جدیدی از این تراژدی را باز کرد از نظر وی چون همه این ماهیانی که تلف شده اند مربوط به یک نوع ماهی و به یک اندازه هستند نظریه بیماری در مورد آنها منتفی است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیایان سازمان دامپزشکی درباره علت مرگ 10 کیلومتری  گربه  ماهیان ساحل جاسک توضیح داد.​

دو روز پیش فرماندار جاسک از فاجعه تلف شدن  گربه‌ماهی‌ ها در ساحل جاسک کهنه در غرب شهر جاسک به طول 8 تا 10 کیلومتر خبر داد و آنرا یک تراژدی، بسیار دردناک و غیرطبیعی خواند.

محمد رادمهر گفته است برای دومین بار متوالی در فرودین امسال در ساحل جاسک شاهد تلف شدن  گربه‌ماهی‌ ها هستیم.

در نگاه اول دلیل این اتفاق به نظر بیماری می رسید که تمام گربه ماهیان در ساحل مرده اند و به این دلیل با سازمان دامپزشکی کشور موضوع را مطرح کردیم.

کامبیز رخشانی مهر مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان زوایای جدیدی از این تراژدی را باز کرد از نظر وی چون همه این ماهیانی که تلف شده اند مربوط به یک نوع ماهی و به یک اندازه هستند نظریه بیماری در مورد آنها منتفی است.

وی با احتمال بسیار زیاد و نزدیک به یقین معتقد است که اینها ماهی های صیادانی است که در دریا گرفتار طوفان و موج شده اند و صید های خود را رها کرده اند و آب و طوفان ماهی های بیجان را به ساحل آورده است.

رخشانی گفت: قایق ها و لنج هایی که برای ماهیگیری به دریا می روند بعضا گرفتار موج و طوفان سهمگین می شوند یا تورشان پاره می شود و مجبور می شوند صیدشان را رها کنند که قایق خود را نجات دهند و این ماهی ها را آب به ساحل می آورد.

وی در بیان استدلالی برای قوت بخشیدن به این نظریه می‌گوید: فساد در برخی از این ماهی ها شروع شده بود و این نشان میدهد که این ماهی ها قبلا صید شده بودند.

وی ادامه داد: زمانی که تلفاتی به این شکل گسترده، یک سایز، یک گونه، یک سن و یک وزن هستند درباره علت مرگ آنها به بیماری یا مشکل محیطی مانند کشند قرمز مشکوک نمی شویم؛ چرا که اگر اینطور بود سایر ماهیان را هم درگیر می کرد.

این مقام مسئول افزود: صیادان معمولا با هدف اینکه چه نوع ماهی مثلا گربه ماهی، یال اسبی و تن ماهی صید کنند در مناطق و اعماق اقدام به صید می کنند.

رخشانی مهر تصریح کرد:گربه ماهی حرام گوشت است و در داخل مصرف نمی شود اما بازار خوب صادراتی دارد و به این دلیل صید این ماهیان هم زیاد شده است.

رخشانی مهر افزود: درعین حال نمونه برداری هایی هم از این ماهیان مرده انجام شده که اگر بیماری بوده باشد مشخص شود اما احتمال آن واقعا واقعا کم است و مسئله رها شدن صید توسط صیادان تقریبا قطعی است.

وی در پاین گفت: مدیریت جمع آوری لاشه ها و دفن بهداشتی و تعیین تکلیف آنها هم انجام شده است.

باردیگر فرضیه صید ترال پررنگ شد

لازم به ذکر است که صبح امروز پایگاه خبری رکنا در گزارشی تحلیلی، محتمل ترین گزینه برای صید گربه ماهیان تلف شده را صید ترال دانست و آن طور هم که این مقام مسئول دامپزشکی در بالا توضیح داده است، احتمالا این گربه ماهی ها صید ضمنی تن ماهیان یا ماهی های یال اسبی بوده اند.

این در حالی است که تن ماهیان عمدتا به شیوه پرساین و ماهی های یال اسبی بیشتر به شیوه ترال صید می شوند و با توجه به این که صبح امروز کارشناسان محیط زیست دریایی و حوزه شیلات در گفت و گو با رکنا صید پرساین را منتفی دانستند، به احتمال زیاد لاشه این گربه ماهی ها رد پایی از تداوم وجود صید ترال در آب‌های جنوب کشور است.

مگر‌ این که طبق صحبت‌های مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت ببماری‌های آبزیان سازمان دامپرشکی، این ماهی‌ها در ماه‌های قبل از ممنوعیت ترال در آذر ۹۹ صید شده باشند و با وجود اینکه چند ماه در سردخانه کشتی‌های بزرگ ترال بوده اند، دچار فساد شده و توسط صیادان به درون دریا رها شده اند.


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/4jvmo4