واکسن فایزر / واکسن آسترازانکا / تفاوت واکسن فایزر و واکسن آسترازانکا
خبر مهم/ تفاوت اصلی واکسن فایزر با آسترازانکا
مهمترین تفاوت واکسن فایزر با آسترازانکا در چیست؟
دانشمندان دانشگاه آکسفورد اظهار کردند: دو دز واکسن فایزر اثر اولیه بیشتری در برابر عفونتهای جدید کووید-۱۹ دارد اما این میزان در مقایسه با دو دز واکسن آسترازنکا - آکسفورد سریعتر کاهش مییابد.
این مطالعه که هنوز مورد بازبینی قرار نگرفته است، بر اساس نتایج نظرسنجی دفتر آمار ملی بریتانیا ارائه شده است که آزمایشهای پیسیآر (PCR) را از دسامبر سال گذشته تا این ماه بر روی دریافتکنندگان واکسن که بهطور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام داد.
به گفته دپارتمان پزشکی دانشگاه نیوفیلد (Nuffield)، پویایی ایمنی پس از دزهای دوم بین واکسن فایزر و آسترازنکا بهطور قابل توجهی متفاوت بود؛ فایزر اثربخشی اولیه بالاتری داشت اما با گذشت زمان حفاظت آن در برابر بار ویروسی بالا و عفونتهای با علائم چند ماه پس از واکسیناسیون کامل، سریعتر کاهش یافت.
دانشمندان افزودند: نتایج نشان میدهد که اثربخشی این دو واکسن پس از چهار تا پنج ماه مشابه خواهد بود.
یافتههای این تحقیق در حالی منتشر شده که ایالاتمتحده قرار است واکسنهای تقویتکننده را برای افزایش سطح آنتیبادی به دلیل نگرانی از کاهش اثر واکسنهای فایزر و مدرنا (Moderna) ارائه دهد.
نتایج تحقیقات آکسفورد همچنین نشان داد که محافظت در میان افرادی که قبلا به این ویروس آلوده شدهاند بیشتر است.
پرسش و پاسخ
-
واکسن سینوفارم مال کجاست؟واکسن «سینوفارم» توسط کشور چین ساخته شده و به بازار عرضه شده است. در اوایل سال ۲۰۲۰ موسسه زیستی بیجینگ و شرکت دولتی سینوفارم چین اقدام به تولید واکسن کووید-۱۹ به نام BBIBP-CorV کردند. در ماه ژوئن همین سال محققان گزارش کردند که این واکسن نتایج امیدوارکنندهای در میمونهای ایجاد میکند. بعد از آن نتایج کارآزماییهای بالینی فاز یک و دو نیز نشان داد که واکسن هیچ عارضه جانبی جدی ایجاد نمیکند و این در حالی است که در افراد دریافتکننده واکسن آنتیبادی علیه کووید-۱۹ ایجاد میشود. در ماه جولای نیز کارآزمایی بالینی فاز سه در امارات متحده عربی، مراکش و پرو آغاز شد و در نهایت در ماه می ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی بهداشت تاییدیه دریافت کرد. در تاریخ ۲۹ ژانویه مجارستان به عنوان اولین کشور اروپایی استفاده از این واکسن را مجاز دانست و اعلام کرد که از واکسن چینی استفاده میکند و در حال حاضر بیش از ۴۰ کشور مجوز استفاده اضطراری از واکسن سینوفارم را صادر کردهاند.
-
واکسن سینوفارم بزنیم یا نه؟!پژوهشگران معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ معتقدند که با توجه به تفاوت واکسن سینوفارم چین با واکسنهای دیگر از نظر پلتفورم استفادهشده (ویروس غیرفعال)، استفاده از این واکسن میتواند منع مصرف کمتری داشته باشد. این واکسن یکی از واکسنهای پرمصرف در دنیا است. با توجه به اینکه در شرایط فعلی بهترین واکسن، در دسترسترین واکسن کووید-۱۹ است، در صورت دسترسی به واکسن سینوفارم و قرار گرفتن در گروههای دارای اولویت واکسن، در استفاده از آن تردید نشود.
-
واکسن سینوفارم بهتر است یا آسترازنکا؟نکته قابل توجه آن است که واکسن کرونا نیز مانند هر نوع واکسن دیگری با پلتفرمهای مختلف میتواند برای تزریقکنندگان عوارضی داشته باشد که درجه و گرید آن بستگی به نوع و پلتفرمش میتواند کم یا زیاد باشد. سینوفارم و برکت کمعارضهترین واکسنهای تزریقشده در ایران واکسن های کرونای استفاده شده در ایران نیز مانند سایر نقاط دنیا دارای درجاتی از واکنشهای موضعی و سیستماتیک هستند که معمولا تا ٧ روز خود به خود از بین میرود اما نکته قابل توجه آن است که بر اساس گزارش اخیر، به نظر میرسد این واکنشها در واکسنهای سینوفارم و برکت که مبتنی بر پلتفرم ویروس غیر فعال است، بروز کمتری دارد.
-
عوارض واکسن سینوفارم چیست؟عوارض بعد از تزریق واکسنهای اسپوتنیک ، استرزنکا، سینوفارم و برکت با یکدیگر مقایسه شدهاند و در نهایت براساس آیتمهای همچون قرمزی، گرمی، خارش، تورم، درد، سفتی، کبودی، تب، تهوع، ناخوشی، لرز، سردرد، درد مفاصل، درد عضلات و خستگی واکسنهای سینوفارم و برکت اکثرا درصد کمتری از عوارض را در ٧ روز بعد از تزریق از خود به جای گذاشتهاند. آن چیزی که ممکن است مورد توجه قرار گیرد اینست که براساس مطالعه انجام شده میزان ابتلا به بیماری کرونا بعد از تزریق واکسن در واکسنهای سینوفارم و اسپوتنیک مشابه است و از این میزان واکسن استرزنکا تقریبا دوبرابر بیشتر از این دو واکسن امکان ابتلا به بیماری کرونا را داشته است. البته این مطالعه زمانی انجام شده که اکثر افرادی که واکسن استرزنکا را دریافت کردند هنوز دُز دوم واکسن خود را تزریق نکرده اند.