واکسن آنفولانزا | واکسن آنفولانزا چیست؟ | قیمت واکسن آنفولانزا | عوارض واکسن آنفولانزا | کاشف واکسن آنفولانزا
فوری| این افراد سریعا برای تزریق واکسن آنفولانزا عجله کنند
این افراد حتما واکسن آنفولانزا بزنند.
ستاره پارسی : واکسن آنفولانزا به ویژه برای گروههای خاصی از افراد که بیشتر در معرض خطر آنفولانزا هستند واجب است.هرسال افراد زیادی با استفاده از واکسن آنفولانزا خود را در برابر بیماری آنفولانزا مقاوم میکنند. واکسن آنفولانزا که به صورت تزریق و یا اسپری بینی ارائه میشود، میتواند احتمال ابتلا به آنفولانزا را تا ۶۰ درصد کاهش دهد. با درمانکده همراه باشید.دکتر عاطفه عابدینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت:
امسال هم واکسیناسیون آنفلوآنزا باید دقیقا مانند سالهای گذشته برای افرادی که در گروههای پرخطر قرار دارند، اشخاص بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به دیابت، بیماریهای مزمن ریوی، کلیوی، قلبی و ... واکسن آنفولانزا انجام شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به اینکه سال گذشته هم نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا توصیه کرده بودیم، ادامه داد: سال گذشته به دلیل افزایش پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از کرونا با پاندمی و اپیدمی آنفلوآنزا مواجه نشدیم، اما امسال تزریق این واکسن حتما توصیه میشود.
این فوق تخصص ریه با بیان اینکه آنگونه که من میدانم مقداری از این واکسن توسط چند شرکت وارد کشور شده و از مهرماه در بازار دارویی ما موجود است و در سطح کشور توزیع میشود، افزود: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا هم اکنون یعنی از اواخر شهریور تا اوایل مهر است.
رییس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که با توجه به انجام واکسیناسیون کرونا آیا تزریق واکسن آنفلوآنزا موجب بروز تداخل نمیشود؟، اظهار کرد: بین تزریق واکسنهای کرونا و آنفلوآنزا باید دو هفته فاصله باشد و اگر هر کدام از آنها را تزریق میکنید، دو هفته بعد میتوانید واکسن دیگر را دریافت کنید.
پرسش و پاسخ
-
عوارض واکسن آنفولانزاشایعترین عارضه جانبی واکسن آنفولانزا در محل تزریق «قسمت بالایی بازو» مشاهده میشود. پس از تزریق واکسن، احتمال احساس درد، قرمزی، گرما و در برخی از موارد تورم وجود دارد. این اثرات کمتر از دو روز باقی میمانند. برای کاهش این اثرات میتوانید قبل از تزریق واکسن قرص ایبوپروفن بخورید. احتمال دارد پس از تزریق واکسن احساس سردرد یا دردهای ماهیچهای در بدن خود داشته باشید. این حالت نیز معمولاً در روز اول ایجاد شده و پس از چند روز از بین میرود. خوردن مُسکنها میتواند به وضعیت شما کمک کند. اینکه خوردن ایبوپروفن و استامینوفین قبل از دریافت این واکسن خطری دارد یا نه، هنوز هم بحث برانگیز است. برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مصرف این داروها میتواند بر روی عملکرد واکسن تاثیر بگذارد. تحقیقی که بر روی کودکان انجام شده نشان میدهد که خوردن استامینوفن یا ایبوپروفن واکنش بدن نسبت به واکسن آنفولانزا را کاهش نمیدهد. نتایج سایر تحقیقات متفاوت است. هنوز مشخص نشده که مصرف از این داروها چه ثاتیری بر روی عملکرد واکسن دارد و اینکه بهتر است آنها را مصرف کرد یا نه. سرگیجه یا غش احتمال دارد پس از تزریق واکسن آنفولانزا سرگیجه پیدا کرده یا غش کنید. این علائم تنها برای یک یا دو روز باقی میمانند. اگر با دریافت واکسن این احساسات برای شما ایجاد شد، حتماً قبل از دریافت واکسن، این وضعیت را با پزشک خود در جریان بگذارید. میتوانید موارد زیر را نیز امتحان کنید: پس از واکسن زدن مدتی بنشینید. قبل و بعد از دریافت واکسن اسنک بخورید. تب تب ۱۰۱ درجه فارنهایت (۳۸ درجه سانتیگراد) یا کمتر یکی از عوارض واکسن آنفولانزا است. تب خفیف یکی از علائم این بیماری است. این علائم طی یک الی دو روز از بین میروند
-
علائم آنفولانزاآنفلوانزا فقط یک سرماخوردگی ساده نیست. علائم همراه آنفولانزا شدیدتر از علائم سرماخوردگی هستند، علائم آنفلوانزا شامل: تب شدید لرز بدن درد گلو درد سرفه خستگی آنفولانزا با شدت خود میتواند شما را غافلگیر و به مدت چند روز بیمارکرده و منجر به عوارض تهدید کننده حیات شود. برای سالم ماندن در این فصل به مکانیسم عمل واکسن آنقلوانزا توجه کنید.
-
چه کسانی به واکسن آنفلوانزا احتیاج دارند؟همه میتوانند از واکسن آنفلوانزا بهرهمند شوند، اما برای افراد گروههای خاص بسیار مهم است. ابتلا به آنفولانزا، فرد را در معرض خطر عفونتهای ثانویه و عوارض جدی قرار میدهد، به خصوص اگر در یک گروه پرخطر باشد. عوارض احتمالی عبارتند از: پنومونی برونشیت عفونتهای سینوسی عفونت گوش احتمال ابتلا به عوارض ناشی از آنفولانزا در افراد بسیار جوان بیشتر است. برای آنها مهم است که در مورد واکسیناسیون آنفلوانزا به روز باشند. همچنین افراد با شرایط زیر برای دریاف واکسن آنفلوانزا در اولویت هستند: ۶۵ سال یا بیشتر زندگی در خانه سالمندان یا مراکز درمانی تحت مراقبت داشتن بیماری مزمن ، مانند دیابت ، آسم ، بیماری قلبی یا اچآیوی ضعف سیستم ایمنی کارمند مراقبتهای بهداشتی که در معرض افراد بیمار قرار میگیرد خانمهای باردار خانمهای شیرده
-
چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا بزنند؟اگر میخواهید واکسن آنفولانزا بزنید اما احساس ناخوشی می کنید، از پزشک یا داروساز خود در مورد دریافت واکسن بپرسید. اگر فقط سرماخوردگی ملایم دارید، واکسیناسیون بیخطر است. در صورت داشتن تب شدید، باید صبر کنید. برخی از افراد ممکن است واجد شرایط واکسن آنفولانزا نباشند، از جمله: نوزادان زیر ۶ ماه افرادی که در گذشته واکنش شدیدی به واکسن آنفلوانزا نشان دادهاند افرادی که سابقه سندرم گیلن باره دارند (نوعی اختلال که باعث ضعف و فلج میشود) در موارد نادر، برخی از افراد پس از دریافت واکسن به سندرم گیلن باره مبتلا شدهاند.